ДОРОГІ ДРУЗІ ! ВІТАЮ ВАС НА МОЄМУ БЛОЗІ ! СПОДІВАЮСЬ, ЩО ВИ ЗНАЙДЕТЕ ДЛЯ СЕБЕ КОРИСНУ І ЦІКАВУ ІНФОРМАЦІЮ !

суббота, 24 марта 2018 г.

В 2018 році Година Землі припадає на 24 березня

Людина - істота розумна. Звернувши увагу на актуальну проблему ми намагаємося її вирішити або принаймні згладити її наслідки. І це добре. У різних країнах на різних континентах стали організовуватися всілякі природоохоронні та екологічні товариства, організації і структури, проводитися ряд акцій та заходів по залученню уваги широкої громадськості до проблем природи та екології. Так виникла і організація WWF - Всесвітній фонд дикої природи, офіційна назва якої на даний момент World Wide Fund for Nature або «Всесвітній фонд природи». Ця організація спільно з австралійським виданням «The Sydney Morning Herald» наприкінці березня 2007-го року провела цікаву і показову екологічну акцію: близько 2100 фірм і компаній австралійського міста Сідней, а також понад 2,2 млн. його жителів вимкнули освітлення на одну годину . 
За цей час енергоспоживання міста було скорочено більше ніж на 10%, що в свою чергу сприяло і скороченню викидів вуглекислого газу в атмосферу.


Переведення стрілки годинника: історія питання...

 Уперше переведення годинників на літній і зимовий час запровадили в 1981 році з метою економії. Сезонне переведення годинників здійснюють більш ніж ста країн світу. Однак є країни, які вирішили відмовитись від сезонного переведення стрілок. Поки Україна переведення годинників здійснює, хоча законопроекти про скасування вже не раз вносилися на розгляд до Верховної Ради України, починаючи з 2012 року.
Наприклад, торік від переведення годинників відмовилась Туреччина. Тепер турки живуть відповідно до літнього часу. Ще раніше від задуму переведення годинників на літній час відмовились Японія, Китай, Казахстан, Киргизія і Росія.

вторник, 20 марта 2018 г.

Святкування Дня Землі проходить 20 березня і 22 квітня


Ці дати обрані не випадково, вони зумовлені історично. В саме святкування закладена ідея дбайливого ставлення до нашого спільного дому, неповторення помилок минулого.

Ключові факти про святкування Дня Землі



  • Джон Мортон в 1840 році провів акцію з висадки молодих саджанців.
  • 1870 рік - Джон Мортон дав назву Дня Землі.
  • 1971 рік - ООН офіційно затвердила 20 березня Днем Землі.
  • 1954 рік - відлито перший дзвін миру, дзвонити в який прийнято і сьогодні.
  • Свято має офіційний прапор з розташованим на полотнище гербом.
  • Розвиток людства негативно позначається на стані навколишнього середовища
  • У День Землі проходять культурні заходи для залучення все більшої кількості людей
  • Акція «Година Землі» змушує людство замислитися про наслідки своєї діяльності.

  • Наш гігантський будинок унікальний. Це єдине місце у всій галактиці, де існує життя. Наша красуня сповнена морів і океанів, не зупиняючись не на одну хвилину, вона проробляє нескінченний маршрут по второваною орбіті. Тому один раз на рік проводиться святкування, присвячене нашому притулку – День Землі.




    З ДНЕМ ВЕСНЯНОГО РІВНОДЕННЯ !!!


    День весняного рівнодення 2018 – важлива віха
     зміни сезонів, 
    а також астрономічний початок весни. Навесні день збільшується, а ніч скорочується. Цього року весняне рівнодення припадає на 20 березня. Що потрібно зробити, а що, навпаки, заборонено робити в цей день – читайте далі.

    День весняного рівнодення 2018 – це унікальне природне явище, вся суть якого зводиться до астрономічним процесів руху Сонця і Землі. Так, у всіх країнах світу ніч та день – однакові за своєю тривалістю.

    5 червня – Всесвітній день охорони навколишнього середовища .

    Грандіозні речі робляться грандіозними засобами.   Одна природа робить велике даром   Герцен А. І Вибір цієї дати обґр...