ДОРОГІ ДРУЗІ ! ВІТАЮ ВАС НА МОЄМУ БЛОЗІ ! СПОДІВАЮСЬ, ЩО ВИ ЗНАЙДЕТЕ ДЛЯ СЕБЕ КОРИСНУ І ЦІКАВУ ІНФОРМАЦІЮ !

суббота, 24 марта 2018 г.

Переведення стрілки годинника: історія питання...

 Уперше переведення годинників на літній і зимовий час запровадили в 1981 році з метою економії. Сезонне переведення годинників здійснюють більш ніж ста країн світу. Однак є країни, які вирішили відмовитись від сезонного переведення стрілок. Поки Україна переведення годинників здійснює, хоча законопроекти про скасування вже не раз вносилися на розгляд до Верховної Ради України, починаючи з 2012 року.
Наприклад, торік від переведення годинників відмовилась Туреччина. Тепер турки живуть відповідно до літнього часу. Ще раніше від задуму переведення годинників на літній час відмовились Японія, Китай, Казахстан, Киргизія і Росія.

Крім того, про бажання більше не переводити стрілки годинника вже заявили Фінляндія, Польща та Естонія. У багатьох країнах Європи також розглядають це питання.
Пов’язано це з тим, що восени 2017 року на замовлення Європарламенту провели дослідження про те, як у нинішніх реаліях щорічне переведення годинників впливає на економіку країн і здоров’я людей. Учені дійшли висновку, що переведення годинників на літній час має досить незначні переваги: ​​гроші, які заощаджені на електроенергії, у результаті витратяться на обігрів житла. Крім того, переведення годинників на літній час має більші наслідки для здоров’я, ніж припускали раніше.

Весняне переведення годинників в Україні: коли і навіщо

Весняне переведення годинників на літній час провокує зміщення графіка, через що Україна починає жити на годину раніше, а значить, і українці будуть у день, коли переведення годинників, спати на годину менше.

У 2018 році стрілки годинника в ніч із 24 
на 25 березня о 03:00 ранку 
потрібно перевести на одну годину вперед

Комментариев нет:

Отправить комментарий

5 червня – Всесвітній день охорони навколишнього середовища .

Грандіозні речі робляться грандіозними засобами.   Одна природа робить велике даром   Герцен А. І Вибір цієї дати обґр...