ДОРОГІ ДРУЗІ ! ВІТАЮ ВАС НА МОЄМУ БЛОЗІ ! СПОДІВАЮСЬ, ЩО ВИ ЗНАЙДЕТЕ ДЛЯ СЕБЕ КОРИСНУ І ЦІКАВУ ІНФОРМАЦІЮ !

пятница, 22 марта 2013 г.

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ВОДНИХ РЕСУРСІВ


«Не можна сказати, що вода необхідна для життя: вона і є життя»

В Антуан де Сент-Екзюпері

Всесвітній день водних ресурсів проводиться щорічно 22 березня. Цей міжнародний захід входить в стратегічний план дій ООН, спрямованих на охорону і розвиток навколишнього середовища. Свято відзначається на світовому рівні з 1993 року.

Основна ідея Всесвітнього дня водних ресурсів — закликати країни всього світу розробити заходи для вирішення глобальної проблеми нестачі питної води на планеті, сприяти збереженню водних ресурсів на внутрішньо національному рівні, об'єднати громадськість, владу і бізнес навколо проблем, пов'язаних з необхідністю захисту водойм.

«Вода і час — два могутні розчинники: один точить камінь, інший підточує самолюбство»

Олександр Дюма

четверг, 21 марта 2013 г.

СВЯТО НАВРУЗ


Міжнародний день Навруз

Відзначається — Щорічно 21 Березня
Міжнародний день Навруз
«Дощем Навруза зволожилося поле»
— Омар Хайам
Свято з незвичайною для нас назвою Міжнародний день Навруз відзначається 21 березня. Це свято має дуже нетривалу офіційну історію, але досить глибоке коріння. З'явилася ця дата на міжнародному календарі після прийняття відповідного рішення членами Організації Об'єднаних Націй. Вперше Міжнародний день Навруз відзначали в 2010 році з ініціативи безлічі східних держав, серед яких були Азербайджан, Афганістан, Македонія, Індія, Іран, Туреччина та інші країни.
Навруз — це своєрідний Новий рік, який відзначається в євразійських державах. Цей день є символом весни і тепла, оскільки він повідомляє всьому світу про чергове оновлення природи.
Ми з родиною 11 років жили в Азербайджані. Це свято завжди було радісним. дружнім, привітним. Азербайджанці дуже смачно готують, завжди пригощають надзвичайною випічкою. З теплотою згадуємо про це чудове свято. Хай у Вашому серці завжди буде мир.

5 червня – Всесвітній день охорони навколишнього середовища .

Грандіозні речі робляться грандіозними засобами.   Одна природа робить велике даром   Герцен А. І Вибір цієї дати обґр...