ДОРОГІ ДРУЗІ ! ВІТАЮ ВАС НА МОЄМУ БЛОЗІ ! СПОДІВАЮСЬ, ЩО ВИ ЗНАЙДЕТЕ ДЛЯ СЕБЕ КОРИСНУ І ЦІКАВУ ІНФОРМАЦІЮ !

суббота, 4 ноября 2017 г.

ШАНОВНІ УЧНІ 9-11 класів!     


ЗАПРОШУЄМО ВАС ПРИЙНЯТИ УЧАСТЬ У
ІІ Міському конкурсі
мультимедійних проектів «Україна - Японія»


Перелік основних номінацій Конкурсу:
  • перша номінація - напрям "Фото-презентація туристичного маршруту", 2018;
  • друга номінація - напрям "Відео ролик туристичного маршруту", 2018;
  • третя номінація - напрям "Презентація туристичного маршруту", 2018.




У 2018 році Україна вперше долучиться до Програми міжнародного оцінювання учнів – PISA



Що дали результати попередніх PISA?

Результати показали: важливо попередити розрив, по-перше, між успішними й неуспішними державами, по-друге – між знаннями учнів з різних соціально-економічних класів. Щодо другого – діти з більш забезпечених сімей мають суттєво кращі результати. На жаль, цей розрив існує в усіх країнах, однак його розміри можуть відрізнятися. Україні слід рівнятися на Польщу, оскільки ця країна спромоглася поліпшити результати студентів із різних прошарків суспільства. Певні поліпшення показали Румунія, Угорщина та Болгарія.
Міжнародні порівняння демонструють: важливо краще розуміти вчителів. Необхідно залучати талановитих людей, забезпечувати їхнє навчання та підвищення професійного рівня. Інвестувати кошти у професійний розвиток та заохочувати педагогів до співпраці й обміну досвідом.   Міжнародне тестування PISA-2018:


четверг, 2 ноября 2017 г.

Використання хмарних сервісів на уроках географії


В Запорізькій  гімназії  № 31 відбулася осіння сесія міського проекту «Міські методичні навчання» природничого модулю за темою: «Впровадження хмарних сервісів під час навчально-виховного процесу на уроках географії». З вступним словом виступила Бараннікова Л.Я., методист НМЦ департаменту.
 Сучасна тема для вдосконалення викладання географії, для підвищення якості освітніх послуг.

Вчитель географії Кошова Н.М. презентувала свої наробки використання хмарних сервісів як на уроках, так і  позаурочний час. Для перевірки знань за короткий  термін учні рееструються і відповідають на питання, що висвітлюються на екрані. Оцінки і стовбчасту діаграму результатів опитування учитель може зразу проаналізувати. Співпраця учитель - учень відбувається в інформаційному просторі. 
Доповнила картину  щодо використання хмарних сервісів Богданова Е.Ю., вчитель географії гімназії № 45.
  "Географія є не тільки джерелом нових відомостей про Землю, а й основою для формування гуманістичного світогляду, виховання дбайливих господарів, любові до рідного краю, набуття умінь і навичок адаптації до навколишнього середовища, адекватної поведінки в ньому." Ця технологія сприяє вирішенню  поставленою державою задачи.
Практична частина сесії проводена у компютерному класі. Учитель гімназії № 8  Чалова С.В. презентувала свій досвід з теми: "Створення та використання пазлів на уроках географії".  Було цікаво познайомитися з алгоритмом створення пазлів з географічної тематики. 
Вдячна своїм колегам за їх творчість, яка надихає учителя рухатись вперед!

 Для того, щоб іти в ногу з часом - 
учителю треба вчитися все життя. 


понедельник, 30 октября 2017 г.

 30 жовтня 2017 року  на базі Запорізького Національного Університету  відбувся Міський майстер-клас з теми «Впровадження курсу «Фінансова грамотність» для вчителів економіки  нашого міста. Його  проведення -  складова частина   міського проекту "Наукова підтримка інновацій                        в освітній системі міста", який реалізується за підтримки науково-методичного центру департаменту освіти і науки Запорізької міської ради у співпраці з економічним факультеттом     Запорізького Національного Університету.

    Майстер-клас проведено за участю фахівців економічного факультету Запорізького Національного Університету,  Харківського навчально-наукового інституту ДВНЗ «Університет банківської справи».
Відомо, що стати фінансово незалежною може кожна людина, чим би вона не займалася. Потрібно лише бажання діяти.  
Лейтмотивом для вивчення курсу "Фінансова грамотність " може бути висловлення американського бізнесмена, засновника    Rich Dad Company — приватної освітньої компанії , яка надає послуги у області особистих фінансів та бізнес-освіти Роберта Кійосакі: 


"Тих,  хто не хоче на себе брати відповідальність за своє фінансове життя зараз, чекає безрадісне існування в майбутньому".

  Стратегія фінансової поведінки будь-якої людини закладається в родині  закріплюється суспільством. Ще нещодавна в українській школі не було такого економічного курсу.

"Метою курсу «Фінансова грамотність» є ознайомлення учнів із сучасними фінансовими продуктами та послугами, розвиток в них навичок використання таких продуктів, а також вміння власного фінансового планування на майбутнє". (З ПРОГРАМИ для загальноосвітніхнавчальних закладів за вибором "«Фінансова грамотність» " 10 клас)

Зайняття було проведено у вигляді тренінг-гри  "Cashflow".  Цікаво було себе відчувати учасником   економічного життя, приймати виважені рішення щодо запропоноаних ситуацій.  Майстер-клас був плідним, насиченим   сучасною інформацією, яка буде використана у навчальній діяльності. 
Велика подяка організаторам!
  











5 червня – Всесвітній день охорони навколишнього середовища .

Грандіозні речі робляться грандіозними засобами.   Одна природа робить велике даром   Герцен А. І Вибір цієї дати обґр...