ДОРОГІ ДРУЗІ ! ВІТАЮ ВАС НА МОЄМУ БЛОЗІ ! СПОДІВАЮСЬ, ЩО ВИ ЗНАЙДЕТЕ ДЛЯ СЕБЕ КОРИСНУ І ЦІКАВУ ІНФОРМАЦІЮ !

четверг, 15 марта 2018 г.

03.03.2018 09:09

МЕТА КОНКУРСУ

Ректорський конкурс з економіки передбачає написання есе як твору-міркування невеликого обсягу з вільною композицією, що виражає індивідуальні враження, міркування з конкретного економічного питання чи проблеми (посилання на положення есе на сайті ЗНУ).

УЧАСНИКИ КОНКУРСУ

Участь у Конкурсі можуть взяти учні 9-11 класів шкіл, ліцеїв, гімназій. Участь у конкурсі є безкоштовною.

УМОВИ ПРОВЕДЕННЯ КОНКУРСУ

Термін проведення Конкурсу – з 05 лютого 2018 року до 29 березня 2018 року.
Заочний етап. Для участі у конкурсі автору необхідно надіслати до 23.59 години 
20 березня 2018 року на електронну пошту ese_econom_znu@ukr.net:
  • анкету учасника із зазначенням ПІБ учасника, контактного номеру телефону, міста та назви навчального закладу на адресу оргкомітету конкурсу. Файл із заповненою анкетою учасника має бути названо із зазначенням міста (селища), номера школи та прізвища учасника (Додаток А) (наприклад: Zayavka_Orihiv_1_Kovalenko.docx);
  • есе з економіки на обрану тему з переліку. Файл есе має бути названо із зазначенням міста (селища), номера школи та прізвища учасника (наприклад: Ese_Orihiv_1_Kovalenko.docx);
  • Тематика есе з економіки

    1. Як сформувати привабливий інвестиційний портрет України в світовій економіці?
    2. «Двигуни майбутнього»: які три галузі економіки змінять Україну?
    3. З чого треба почати населенню, підприємствам та державі, щоб активно запровадити в життя принципи «зеленої економіки»?
    4. Як побудувати «розумний дім» і яке його значення для моєї родини?
    5. Вплив сучасних реформ в Україні на добробут моєї сім’ї.
    6. Споживчі цінності та орієнтири українського покоління Z.
    7. Я – представник покоління Z, який сьогодні має інноваційні ідеї, а завтра змінить світ.
    8. Роботизація та автоматизація як чинники змін на ринку праці.
    9. Яке місце цифрові інформаційні технології займають в сучасній економіці?
    Очний етап. До участі у очному етапі (захисті есе) будуть запрошені автори найкращих робіт за результатами заочного оцінювання через електронну пошту. Захист есе конкурсантами відбудеться 29 березня 2018 року на економічному факультеті ЗНУ.

    ВИЗНАЧЕННЯ ПЕРЕМОЖЦІВ

    Переможці Конкурсу будуть нагороджені певною сумою грошової винагороди – за умови вступу на економічний факультет в ЗНУ. Ці кошти, наприклад, студент, який вступив на навчання за контрактом на економічний факультет, має шанс витратити на оплату першого семестру навчання.
    Координатори Конкурсу: декан економічного факультету ЗНУ Череп А.В., доцент кафедри міжнародної економіки, природних ресурсів та економічної теорії Венгерська Н.С.
    Контактні особи: Венгерська Наталя Сергіївна (тел. +380999499904), Переверзєва Анна Василівна (тел. +380994185313).
    Адреса координаційного центру:
    69063, м. Запоріжжя, просп. Соборний,74 (V корп., к. 116) Тел.: (061) 228-76-13; (061) 228-76-49; (061) 228-76-37.

    Всесвітній день прав споживачів



    5 березня світова спільнота відзначає Всесвітній день прав споживачів, свято, яке стосується всіх нас, оскільки споживачем є кожна людина, не залежно від віку, рівня життя та поглядів! У Євросоюзі, куди тримає курс Україна, захист прав громадян та, зокрема, споживачів товарів і послуг, завжди є пріоритетним питанням. З червня минулого року в Європі вступила в дію Директива прав споживачів, яка ще більш розширила споживацькі права на теренах усіх 28 країн-членів ЄС.

    среда, 14 марта 2018 г.

    День українського добровольця

    Хоч це Свято і є новим для національного календаря України, проте явище, якому воно присвячено, споконвіку супроводжує дружній український народ. Яскрава національна риса, благословення і традиція українського народу - бути небайдужим до свого сьогодення та майбуття, до долі своїх дітей, честі і пам’яті своїх славних батьків.
    Череда сучасних подій, які підштовхнули офіційні державні структури до створення цього Дня, ще далека від завершення. Вони мали свій початок з глибокої підготовки "братнім" північним сусідом чергової агресії і окупації українських земель. "Робота", яку він провів у цьому напрямку була майже успішною. З кінця 2013 року і особливо з 20-х чисел лютого 2014 року це вже було неможливо приховати. Почалася окупація Кримського півострова.

    Людство може зникнути з планети до 2600 року...

    Це передбачення Стівена Гокінга,  англійського фізика-теоретика і популяризатора науки, який нещодавно пішов з життя.
    Учений багато уваги приділяв і таким актуальним проблемам людства, як глобальне потепління, стан навколишнього середовища та соціальна нерівність.Вивчав теорію виникнення світу в результаті Великого вибуху, а також теорію чорних дір. Широку популярність Гокінг отримав після того, як в квітні 1988 року була опублікована його науково-популярна книга «Коротка історія часу». Вона перекладена десятками мов та випускається загальним тиражем більше 10 мільйонів екземплярів. 

    5 червня – Всесвітній день охорони навколишнього середовища .

    Грандіозні речі робляться грандіозними засобами.   Одна природа робить велике даром   Герцен А. І Вибір цієї дати обґр...