ДОРОГІ ДРУЗІ ! ВІТАЮ ВАС НА МОЄМУ БЛОЗІ ! СПОДІВАЮСЬ, ЩО ВИ ЗНАЙДЕТЕ ДЛЯ СЕБЕ КОРИСНУ І ЦІКАВУ ІНФОРМАЦІЮ !

понедельник, 30 октября 2017 г.

 30 жовтня 2017 року  на базі Запорізького Національного Університету  відбувся Міський майстер-клас з теми «Впровадження курсу «Фінансова грамотність» для вчителів економіки  нашого міста. Його  проведення -  складова частина   міського проекту "Наукова підтримка інновацій                        в освітній системі міста", який реалізується за підтримки науково-методичного центру департаменту освіти і науки Запорізької міської ради у співпраці з економічним факультеттом     Запорізького Національного Університету.

    Майстер-клас проведено за участю фахівців економічного факультету Запорізького Національного Університету,  Харківського навчально-наукового інституту ДВНЗ «Університет банківської справи».
Відомо, що стати фінансово незалежною може кожна людина, чим би вона не займалася. Потрібно лише бажання діяти.  
Лейтмотивом для вивчення курсу "Фінансова грамотність " може бути висловлення американського бізнесмена, засновника    Rich Dad Company — приватної освітньої компанії , яка надає послуги у області особистих фінансів та бізнес-освіти Роберта Кійосакі: 


"Тих,  хто не хоче на себе брати відповідальність за своє фінансове життя зараз, чекає безрадісне існування в майбутньому".

  Стратегія фінансової поведінки будь-якої людини закладається в родині  закріплюється суспільством. Ще нещодавна в українській школі не було такого економічного курсу.

"Метою курсу «Фінансова грамотність» є ознайомлення учнів із сучасними фінансовими продуктами та послугами, розвиток в них навичок використання таких продуктів, а також вміння власного фінансового планування на майбутнє". (З ПРОГРАМИ для загальноосвітніхнавчальних закладів за вибором "«Фінансова грамотність» " 10 клас)

Зайняття було проведено у вигляді тренінг-гри  "Cashflow".  Цікаво було себе відчувати учасником   економічного життя, приймати виважені рішення щодо запропоноаних ситуацій.  Майстер-клас був плідним, насиченим   сучасною інформацією, яка буде використана у навчальній діяльності. 
Велика подяка організаторам!
  











Комментариев нет:

Отправить комментарий

5 червня – Всесвітній день охорони навколишнього середовища .

Грандіозні речі робляться грандіозними засобами.   Одна природа робить велике даром   Герцен А. І Вибір цієї дати обґр...