ДОРОГІ ДРУЗІ ! ВІТАЮ ВАС НА МОЄМУ БЛОЗІ ! СПОДІВАЮСЬ, ЩО ВИ ЗНАЙДЕТЕ ДЛЯ СЕБЕ КОРИСНУ І ЦІКАВУ ІНФОРМАЦІЮ !

четверг, 15 марта 2018 г.

Всесвітній день прав споживачів



5 березня світова спільнота відзначає Всесвітній день прав споживачів, свято, яке стосується всіх нас, оскільки споживачем є кожна людина, не залежно від віку, рівня життя та поглядів! У Євросоюзі, куди тримає курс Україна, захист прав громадян та, зокрема, споживачів товарів і послуг, завжди є пріоритетним питанням. З червня минулого року в Європі вступила в дію Директива прав споживачів, яка ще більш розширила споживацькі права на теренах усіх 28 країн-членів ЄС.

 Зовсім інша ситуація склалася в Україні. З 31 липня 2014 року український споживач залишився сам на сам з неякісним обслуговуванням та такими ж товарами. Звісно, на його боці Закон України «Про захист прав споживачів». І до недавнього часу Держспоживінспеція України та її територіальні органи працювали над тим, аби норми чинного законодавства були дотримані, виробники та підприємці не порушували прав споживачів, в інакшому випадку - сплачували штраф, який йшов до бюджету країни, та відшкодовували збитки споживачеві. Одні говорили, що це тиск на бізнес, інші – допомога споживачеві.

lДетальніше читайте на УНІАН

Комментариев нет:

Отправить комментарий

5 червня – Всесвітній день охорони навколишнього середовища .

Грандіозні речі робляться грандіозними засобами.   Одна природа робить велике даром   Герцен А. І Вибір цієї дати обґр...